Лесни начини за лечение на варицела в домашни условия

Варицела е заболяване, което е разпространено най-вече сред децата. Причината за появата на варицела е Варицела-зостер вирус. Заболяването основно причинява появата на мехури. Поради силния сърбеж и възпалената кожа, много деца надраскват и пукат мехурите. В резултат на това се получават сериозни и постоянни белези. Варицелата засяга най-вече деца на възраст между 2-8 години.

Средства за лечение на варицела

Съществуват няколко начина за справяне със симптомите на варицела. Някои от най-популярните са:

–          Едно от най-ефективните средства за облекчаване на симптомите е използването на овесена каша. Всичко, което трябва да направите е да добавите две чаши овес в два литра вода и да варите в продължение на около петнадесет минути. След като сварите тази смес я поставете в памучна торбичка. След това поставете торбичката във ваната с вода.

–          Кафявия оцет се счита за едно от най-ефективните средства за лечение на варицела. Подгответе хладка вода във ваната и добавете половин чаша оцет в нея. След това се изкъпете с тази вода. Това ще намали дразненето и ще помогне за лечение на лезиите.

–          Вземете чаша вода и добавете лешникови листа и цвят от невен. Оставете сместа да престои за една нощ. На следващата сутрин смелете тази смес и я прилагайте директно върху засегнатите зони. Това ще облекчи сърбежа.

–          Стойте далече от места, където се събират много хора, така че да не приемат вируса от вас.

–          Включете повече плодове и зеленчуци в диетата си и се опитвайте да избягвате пикантна и мазна храна.

–          Содата за хляб също е едно ефективно средство за лечение от варицела. Вземете чаша вода и добавете половин чаена лъжичка сода за хляб в нея. След това намажете засегнатите части на кожата. Содата ще изсъхне и ще помогне за контролиране на сърбежа.

–          Вземете две чаши вода и разбъркайте в тях една чаена лъжичка листа от подбел и две чаени лъжички цвят от невен. Сварете тази смес за двадесет минути и прецедете. Сместа се охлажда и се консумира един път дневно.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Лесни начини за лечение на варицела в домашни условия, 7.0 out of 10 based on 2 ratings

Leave a Reply